CVO - Onderzoek, Training & Advies  .  Montalbaendreef 2, 3562 LC Utrecht  .  T +31 30 2381 495  .  E cvo-info@drugresearch.nl  

english version

Het CVO biedt van tijd tot tijd mogelijkheden voor studenten van universiteiten om onderwijs te volgen. Zij kunnen bij het CVO terecht voor stage, literatuurstudie of afstudeeronderzoek. Daarnaast hebben medewerkers van het CVO bij de Universiteit Utrecht diverse (gast)colleges en werkgroepen gegeven en vakken verzorgd.
Studenten die bij het CVO zijn afgestudeerd, hebben een ruime kennis over onderzoek naar middelengebruik en verslaving. Zij vinden veelal werk op het terrein van drugspreventie, - hulpverlening en -beleid, of in onderwijs, onderzoek en wetenschap.

Stage en afstuderen Voorbeelden van afstudeeronderzoeken en literatuurscripties van CVO-studenten:
.
Surinaamse verslaafden in de drugshulpverlening
.
Criminele Marokkaanse hangjongeren in Utrecht
.
Cannabisgebruik in Baskenland
.
Het gebruik van ibogaïne en ayahuasca in therapeutische setting
.
Gabbermeiden op grootschalige dansevenementen
.
De (vermeende) neurotoxiciteit van ecstasy
.
(On)veilig gebruik van gekookte cocaïne

Op dit moment heeft het CVO helaas geen mogelijkheden om stagiairs te begeleiden.

Opleiding en werk Het CVO voert grootschalig sociaal-wetenschappelijk onderzoek uit. De afgelopen jaren heeft het CVO onderzoek uitgevoerd naar onder andere risicovol gedrag op grootschalige dansevenementen, dak- en thuislozen problematiek en kansspelproblematiek. Voor dit type onderzoek zijn wij soms op zoek naar studenten die helpen bij het verzamelen, verwerken en analyseren van onderzoeksgegevens. Zij worden betaald voor hun werkzaamheden. Daarnaast krijgen ze training en begeleiding in dataverzameling, -verwerking en -analyse.

Wanneer het je leuk lijkt om mee te werken aan een CVO-onderzoeksproject, stuur dan een brief en je curriculum vitae naar cvo-info@drugresearch.nl.

Op dit moment heeft het CVO helaas geen openstaande vacatures.

 

terug naar boven